Teamet 2019-03-08T21:09:19+00:00

Styrelsen

Hayaat Ibrahim
Hayaat IbrahimStyrelseordförande
Hayaat är ordförande i Folkets Husby och utbildad jurist uppvuxen i Husby.

Mail: styrelsen@folketshusby.se

Leo Ahmed
Leo AhmedVice ordförande
Leo jobbar till vardags som rektor på Järvaskolan i Kista. Har lokal förankring då han bor i Akalla, Trädgårdstaden. På sin fritid gillar han att fota, resa och spela gitarr. Den optimala kombinationen är att göra alla dessa samtidigt, dvs. resa och ta mängder bildar och spela gitarr för att ladda upp.

Mail: styrelsen@folketshusby.se

Dilan Aksoy
Dilan AksoyStyrelseledamot
Dilan är född och uppvuxen på andra sidan Järvafältet, i Tensta. Hon är utbildad statsvetare och arbetar som regional samordnare på Rädda Barnen vilket gjort att hon de senaste två åren arbetat mycket i Husby. Dels med det lokala samhället, föreningar och ungdomar. Hon är en bekant person för många! På fritiden engagerar hon sig i sina hjärtefrågor, orten och Kurdistan. Utöver detta älskar hon att bruncha!

Veronica Stiernborg
Veronica StiernborgStyrelseledamot
Veronica jobbar som administrativ sekreterare för Vänsterpartiet Storstockholm och är ordförande för den lokala föreningen Vänsterpartiet Kista. Men inte bara politiken engagerar, hon försöker engagera sig i Förorten mot våld, volontära på Ortens Bästa Poet. Hon bor i Husby och på fritiden hänger hon med vänner, tränar, reser och målar.

Soraia Guled
Soraia GuledStyrelseledamot
Soraia är uppvuxen i området och arbetar som sjuksköterska. Hon har ett stort engagemang för ungdomar och arbetar även på Husby Ungdomsgård.

Galina Monsalves
Galina MonsalvesStyrelseledamot
Galina är styrelseledamot i Folkets Husby sedan mars 2018, är engagerad i Järva och sitter i landstingsfullmäktige för Socialdemokraterna.

Sievert Balkeståhl
Sievert Balkeståhl Suppleant
Sievert flyttade från Dalarna till Stockholm på 60-talet för att bli polis men fick sedan chansen att börja i den då nya IT-branschen. Där arbetade han i olika roller i över 40 år, varav 35 år i olika IT-chefsroller. Sievert bor i radhusområdet i Akalla sedan det byggdes 1975. Sedan han gick i pension har han varit aktiv i diverse styrelser bl.a. ordförande i styrelsen. Akalladalens Samfällighetsförening och pensionärsverkssamheter: PRO Husby-Akalla. En stor del av den ljusa årstiden tillbringar han i sitt fritidstorp i Roslagen.

Ayaan Barre
Ayaan BarreSuppleant
Ayaan är född och uppvuxen i Husby och utbildad biomedicinsk analytiker. Har tidigare arbetat med Tjejforum på Husbys ungdomsgård men arbetar numera som laboratorieingenjör på Karolinska sjukhuset. Fritiden delas med vänner och familj.

Abdullahi Tarabi
Abdullahi TarabiKassör/Ekonomiskt ansvarig
Som lärare och styrelseledamot i Kista International School har Abdullahi stor kunskap om ungas behov i området. Han har grym timing då han alltid lyckas dyka upp i träffen när det är firande och gemensamma måltider på gång.

Personal

Hedvig Wiezell
Hedvig WiezellVerksamhetchef
Hedvig är verksamhetschef på Folkets Husby med fokus på långsiktighet och utveckling av verksamheten. Hon kommer senast från Tensta konsthall, där hon i åtta år bl a har arbetat med att förankra och samarbeta lokalt för att göra konsthallen relevant för fler, projektlett satsningen Nyhetsbyrån men också haft fokus på finansiering. Konst, politik och lokal organisering är några av hennes hjärtefrågor.

Mail: hedvig@folketshusby.se

Nummer: 072-501 22 49

Anne Nielsen
Anne Nielsen Bitr. Verksamhetschef
Anne har jobbat längst i träffen. Hon är experten på uthyrning och lagar med Mardjan och hela köksteamet fantastisk mat! Hon tycker om mixen av det administrativa arbetet på kontoret och det operativa i köket. På fritiden tycker Anne om att jobba i sin trädgård och umgås med sina barnbarn.

Mail: anne@folketshusby.se

Nummer: 076-941 77 55

Ailin Moaf Mirlashari
Ailin Moaf MirlashariProcessledare
Ailin är utbildad kultursocionom och har studerat grafik. Hon har arbetat på bl a Förorten i Centrum, Nyhetsbyrån vid Tensta konsthall och var med och grundade StreetGäris.

Mail: ailin@folketshusby.se

Maryam Osman
Maryam OsmanProcessledare
Maryam har bott i Umeå i många år och är utbildad projektledare och coach. Hon har jobbat som projektledare och samhällskommunikatör för Umeå kommun och Västerbottens länsstyrelse. Hon har även jobbat som modersmålslärare och studiehandledare för nyanlända somaliska barn och ungdomar både i Umeå och i Stockholms. I Umeå var Maryam mycket engagerad i det ideella föreningslivet och var bl.a. styrelseledamot i Ersboda Folkets Hus styrelse. På fritiden är det barnbarnen, familjestunder och promenader som gäller.

Mail: maryam@folketshusby.se

Nummer: 070-6789455

Sardar Ameen
Sardar AmeenVaktmästare
Sardar har bott i Husby sedan 90-talet och arbetat i Husby Träff i över 15 år. Han är vaktmästaren med nycklar till alla rum och den som möter alla våra hyresgäster. Innan dess jobbade han på Ericsson i 14 år. Sardars intressen är politik, att läsa och att översätta artiklar till kurdiska om nätterna.

Mail: sardar@folketshusby.se

Marjan Kaveh
Marjan KavehKoordinator café
Marjan bakar fantastiskt goda kakor som uppskattas av alla besökare och hela personalstyrkan. Hon sköter koordineringen av beställningar och fika till alla de grupper som är i huset. Hon älskar djur och har en stor familj med massa syskonbarn och syskonbarnbarn. På helgen blir det ingen vila då hon agerar bonusmamma till barnbarnen i familjen som har trötta föräldrar som behöver vila.
Fayeq Abdulqader
Fayeq AbdulqaderVaktmästare
Fayeq är vaktmästare och håller ordning och reda i huset. I sitt hemland Kurdistan var han sångare i en musikgrupp. Allt som ofta jobbar han till musiken.
Gudrun Frimodig
Gudrun FrimodigVolontär
Gudrun finns att träffa i vårt café där hon tar emot alla på allra bästa sätt.
Keyvan Pazooki
Keyvan PazookiVolontär
Keyvan är värd och välkomnar gästerna i vårt café. Inför valet 2018 har han varit en uppskattad valinformatör.