Teamet 2019-05-23T16:55:13+01:00

Styrelsen

Dilan Aksoy
Dilan AksoyOrdförande
Dilan är född och uppvuxen på andra sidan Järvafältet, i Tensta. Hon är utbildad statsvetare och arbetar som regional samordnare på Rädda Barnen vilket gjort att hon de senaste två åren arbetat mycket i Husby. Dels med det lokala samhället, föreningar och ungdomar. Hon är en bekant person för många! På fritiden engagerar hon sig i sina hjärtefrågor, orten och Kurdistan. Utöver detta älskar hon att bruncha!

Ali Abdu
Ali AbduVice ordförande
Ali Abdu är styrelseledamot i Folkets Husby

Mail: styrelsen@folketshusby.se

Ayaan Guled
Ayaan GuledStyrelseledamot
Ayaan Guled är kassör i Folkets Husby

Hayaat Ibrahim
Hayaat IbrahimStyrelseordförande
Hayaat är affärsjurist uppvuxen i Husby och styrelseledamot i Folkets Husby.

Mail: styrelsen@folketshusby.se

Ayaan Barre
Ayaan BarreSuppleant
Ayaan är född och uppvuxen i Husby och utbildad biomedicinsk analytiker. Har tidigare arbetat med Tjejforum på Husbys ungdomsgård men arbetar numera som laboratorieingenjör på Karolinska sjukhuset. Fritiden delas med vänner och familj.

Galina Monsalves
Galina MonsalvesStyrelseledamot
Galina är styrelseledamot i Folkets Husby sedan mars 2018, är engagerad i Järva och sitter i landstingsfullmäktige för Socialdemokraterna.

Sievert Balkeståhl
Sievert Balkeståhl Suppleant
Sievert flyttade från Dalarna till Stockholm på 60-talet för att bli polis men fick sedan chansen att börja i den då nya IT-branschen. Där arbetade han i olika roller i över 40 år, varav 35 år i olika IT-chefsroller. Sievert bor i radhusområdet i Akalla sedan det byggdes 1975. Sedan han gick i pension har han varit aktiv i diverse styrelser bl.a. ordförande i styrelsen. Akalladalens Samfällighetsförening och pensionärsverkssamheter: PRO Husby-Akalla. En stor del av den ljusa årstiden tillbringar han i sitt fritidstorp i Roslagen.

Göran Kärrman
Göran KärrmanErsättare
Göran Kärrman är ersättare i Folkets Husbys styrelse
Osman Mohamed
Osman MohamedErsättare
Osman Mohamed är ersättare i Folkets Husbys styrelse

Personal

Hedvig Wiezell
Hedvig WiezellVerksamhetchef
Hedvig är verksamhetschef på Folkets Husby med fokus på långsiktighet och utveckling av verksamheten. Hon kommer senast från Tensta konsthall, där hon i åtta år bl a har arbetat med att förankra och samarbeta lokalt för att göra konsthallen relevant för fler, projektlett satsningen Nyhetsbyrån men också haft fokus på finansiering. Konst, politik och lokal organisering är några av hennes hjärtefrågor.

Mail: hedvig@folketshusby.se

Nummer: 072-501 22 49

Anne Nielsen
Anne Nielsen Bitr. Verksamhetschef
Anne har jobbat längst i träffen. Hon är experten på uthyrning och lagar med Mardjan och hela köksteamet fantastisk mat! Hon tycker om mixen av det administrativa arbetet på kontoret och det operativa i köket. På fritiden tycker Anne om att jobba i sin trädgård och umgås med sina barnbarn.

Mail: anne@folketshusby.se

Nummer: 076-941 77 55

Ailin Moaf Mirlashari
Ailin Moaf MirlashariProcessledare
Ailin är utbildad kultursocionom och har studerat grafik. Hon har arbetat på bl a Förorten i Centrum, Nyhetsbyrån vid Tensta konsthall och var med och grundade StreetGäris.

Mail: ailin@folketshusby.se

Maryam Osman
Maryam OsmanProcessledare
Maryam har bott i Umeå i många år och är utbildad projektledare och coach. Hon har jobbat som projektledare och samhällskommunikatör för Umeå kommun och Västerbottens länsstyrelse. Hon har även jobbat som modersmålslärare och studiehandledare för nyanlända somaliska barn och ungdomar både i Umeå och i Stockholms. I Umeå var Maryam mycket engagerad i det ideella föreningslivet och var bl.a. styrelseledamot i Ersboda Folkets Hus styrelse. På fritiden är det barnbarnen, familjestunder och promenader som gäller.

Mail: maryam@folketshusby.se

Nummer: 070-6789455

Sardar Ameen
Sardar AmeenVaktmästare
Sardar har bott i Husby sedan 90-talet och arbetat i Husby Träff i över 15 år. Han är vaktmästaren med nycklar till alla rum och den som möter alla våra hyresgäster. Innan dess jobbade han på Ericsson i 14 år. Sardars intressen är politik, att läsa och att översätta artiklar till kurdiska om nätterna.

Mail: sardar@folketshusby.se

Marjan Kaveh
Marjan KavehKoordinator café
Marjan bakar fantastiskt goda kakor som uppskattas av alla besökare och hela personalstyrkan. Hon sköter koordineringen av beställningar och fika till alla de grupper som är i huset. Hon älskar djur och har en stor familj med massa syskonbarn och syskonbarnbarn. På helgen blir det ingen vila då hon agerar bonusmamma till barnbarnen i familjen som har trötta föräldrar som behöver vila.
Fayeq Abdulqader
Fayeq AbdulqaderVaktmästare
Fayeq är vaktmästare och håller ordning och reda i huset. I sitt hemland Kurdistan var han sångare i en musikgrupp. Allt som ofta jobbar han till musiken.
Gudrun Frimodig
Gudrun FrimodigVolontär
Gudrun finns att träffa i vårt café där hon tar emot alla på allra bästa sätt.
Keyvan Pazooki
Keyvan PazookiVolontär
Keyvan är värd och välkomnar gästerna i vårt café. Inför valet 2018 har han varit en uppskattad valinformatör.