PUBLIKT PROGRAM ÖPPET FÖR ALLA. VÄLKOMNA ♥

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

JÄRVA RÖSTAR: SKOLPOLITIK
Tisdag 4 september 18:00 – 20:00
Folkets Husby
Föreläsning och diskussion med rektor Helya Riazat från Järvaskolan och en genomgång av hur politiken påverkar skolan.

JÄRVA RÖSTAR: BOSTADSPOLITIK
Onsdag 5 september 18:00 – 20:00
Folkets Husby
Föreläsning och diskussion med kulturgeografen Irene Molina från Uppsala universitet och chefsekonomen Martin Hofverberg  från Hyresgästföreningen.

JÄRVA RÖSTAR: SJUKVÅRDSPOLITIK
Fredag 7 september 18:00 – 20:00
Rinkeby Folkets Hus
Föreläsning och diskussion med läkaren och vårdaktivisten Roya Hakimnia som arbetar i  Järva och en genomgång av hur landstinget fungerar.

JÄRVA RÖSTAR: MANIFESTATION
Lördag 8 september 15:00
Rinkeby Folkets Hus
En manifestation och kraftsamling i hela Järva för att gemensamt förtidsrösta. Flera föreningar bjuds in för att tillsammans gå till valstugan och rösta. Media och journalister kommer finnas på plats för att uppmärksamma denna aktion som görs gemensamt.

JÄRVA RÖSTAR: VALVAKA
Söndag 9 september 18:00 – 00:00
Folkets Husby
Vi samlar Järva för att tillsammans ta del av valresultatet på storbild, äta, diskutera, sörja eller fira. Knytkalasstämning men vi bjuder på soppa!

INSPIRATIONSKVÄLL: JÄRVAS NÄSTA ENTREPRENÖR
Tisdag 18 september 18:00 – 20:00
Folkets Husby
Kom och träffa miljardbyggaren Saeid, en av Sveriges mest framgångsrika och nyskapande entreprenörer. Saeid växte upp i Husby, drömde stort, kämpade och blev den yngste någonsin att bli docent vid Stockholms universitet. Under kvälla kommer vi berätta mer om Järvas Entreprenör, höstens gratiskurs, och idétävlingen med en vinst värd 100 000kr.Kom och bolla dina idéer och få tips på hur du går vidare till nästa steg.

Kvällen arrangeras av Järvas Entreprenör i samarbete med Bling, Atletico Rinkeby, Bussenhus BK och  Hjärna. Hjärta. Cash.

ORTENS BÄSTA POET: HUSBY
Söndag 30 september 17:00
Folkets Husby
Förenade förorter presenterar stolt Ortens Bästa Poet 2018! Det nationella förortsmästerskapet är nu tillbaka i Husby för en deltävling. Två vinnare utses som går vidare till den stora finalen i Rinkeby i december. 

FÖRENINGSSTÖD: DROP-IN
Varje onsdag kl:15:00 –18:00
Drop-in rådgivning varje onsdag för föreningar och dig som har en idé om att starta upp något nytt, organisera dig eller få stöd som hyresgäst eller annat. I samarbete med ABF Stockholm, Rädda Barnen och Hyresgästföreningen.

LÄXHJÄLP
Varje måndag och torsdag 17:30 – 19:30
Läxhjälpen arrangeras av Al-Kowneyn, Röda Korset och ABF Stockholm.

VÄLKOMNA!