Välkommen till .MOV Filmfestival 2024

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Välkomna till .MOV Filmfestival 2024! Vi är glada att stolt presentara de 10 nominerade för den andra upplagan av .MOV Filmfestival som äger rum lördagen den 10 februari 2024 i Kulturhuset Stadsteatern Husby med efterföljande samtal, prisutdelning och after hours på Folkets Husby.

Med tio tävlande regissörer från olika svenska förorter ser vi fram emot att rikta strålkastarna på deras berättelser. Kvällens program leds av Galdem a Talk. Juryn som utser vinnaren består av Bahar Pars, Daniel Espinosa och Hawa Sanneh.

Program
Lördag 10 februari 2024
14:00 – 15:30 Premiär av långfilmen Nollbudget på Kulturhuset Stadsteatern Husby
(Intresseanmälan här)
17:00 –19:30 Filmvisning .MOV 2024 på Kulturhuset Stadsteatern Husby
(Intresseanmälan här)
19:30 –22:30 Prisutdelning och After Hours på Folkets Husby
(öppet för alla)

De nominerade till Getpriset 2024 är…

Skuggan av oss

Regi Ronson Huynh

Efter en livslång barndomsväns bortgång, finner Yadi tröst och överlevnad bland minnena från en förfluten tid.

Bete dig

Regi Ella Sophie Sandberg & Stephanie Correa

En musikalisk tonåring kämpar för sin frihet och dröm om att bli reggeaton-artist, vilket leder till en kulturell kollision med sin traditionsbundna och religösa mor. Konflikten mellan att uppfylla förväntningar och följa hjärtat driver henne till gränsen av kulturell identitet och psykologisk ohälsa.

Brams

Regi Hani Al Abras

Maher och Ibrahim, en gång nära vänner, återförenas och inser under en kvällspromenad att livet har förändrats mycket sedan deras barndom.

Om döttrar kunde döda

Regi Solin Bakircian

Laura har nyligen förlorat sin mamma och i hennes rädsla för att bli ensam lurar hon med sin dotter till ett föräldrar-barn-retreat för att jobba på deras knakiga relation. Det uppenbarar sig dock ganska snabbt att det inte är ett vanligt retreat de har kommit till när de blir påtvingade rosa uniformer tillsammans med andra barn och föräldrar.

Jag börjar bli delli

Regi Matez Garci

Adam börjar lida av panikattacker och känner en sorts oro och depression inombords. Allt han vet är att det inte är okej för killar från orten att visa svaghet.

Om vi var barn

Regi Daniil ”KOSHY” Tomas

23-årige Hano är besviken och frustrerad när han kommer hem med de dåliga nyheterna om att han inte fick jobbet han lovat att skaffa. Skammen får han att omotiverat börja skylla på sin fru för sina egna misslyckanden. Han säger saker han inte menar, men skadan går inte att reparera då alla gränser korsats. En berättelse där kärlek, normer, machokultur, miljö och uppfostran krockar i en modern samtid om vad som idag tolkas som ”man” eller ”kvinna”.

Genom mina ögon

Regi Daniel Basurto Correa

När Liban tröttnar på medias porträttering av sitt område, tar han saken i egna händer. Med hjälp av sin mobil får vi se Husby genom hans ögon.

Spillt blod torkar inte

Regi Alexander Zadruzny

I en surrealistisk värld följer vi en pojke på hans resa genom de stadier som leder fram till ögonblicket då det otänkbara blir till verklighet. En poetisk skildring som berör bakgrunden till det beväpnade våld som skördar barns liv och framtidens hopp.

Jag borde stannat hemma

Regi Saud Saleh

Bille, en ansvarsfull och trött storebror, ser sin oansvarige bror Saud som en enda stor huvudvärk. Saud, en arbetslös ung man i 20-årsåldern, smiter iväg på en fest med sina vänner istället för att söka jobb, som de hade kommit överens om. Mitt i festens kaos hamnar Saud i en konflikt med en annan ung man och situationen eskalerar när polisen dyker upp. Nu står Bille inför den ultimata frågan: Hur räddar han sin bror från att hamna i trubbel och samtidigt få honom att ta ansvar för sitt liv.

Hoodmas

Regi Akar Karami

Två unga muslimer som inte firar jul hittar på massa bus under julafton och de får tag i en magisk väska som tillhör någon annan.