De nominerade till Getpriset är…

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Vi är extremt glada att äntligen kunna gå ut med de nominerade för den första upplagan någonsin utav .MOV Filmfestival som håller hus lördagen den 21 januari 2023 kl 18:00 i Kulturhuset Stadsteatern Husby och därefter after hours och prisutdelning på Folkets Husby.

Med en fantastisk bredd av filmer ser vi fram emot att dela denna kväll med er.

Vinnaren får sin nästa film exekutivt producerad av Mattias Montero och Malin Idevall.

Derakht

Regi Sara Rad

[de.rákht] (träd på farsi) är en konstfilm om det ansvar som konstnären bär att berätta de berättelser som lämnats hos den i förtro och hopp om att få leva vidare. Titeln är kopplad till repliken som öppnar filmen. Om två träd som trots avstånd från varandra, på två olika platser, blommar samtidigt för att de är av varandra.

Hiphop & Management

Regi Akar Karami

Två killar gör en hitlåt och blir virala över en natt. De tror att pengar kommer att regna över dem nu, men inser snabbt att de inte kommer att få så mycket som de trodde. Nu måste de lösa pengarna.

They Joy

Regi Robin Sharmin

En berättelse om oss, en nostalgisk resa i hjärtat av våra huvor. Hemmet minns vi så väl, innan det började förändras.

Tillbaka till platsen där allt hände och när livet var färgglatt och högljutt. Men det vi minns förblir inget annat än bara…minnen.

Huvan porträtteras oftast inom våld och kriminalitet, men de visar sällan den genuina sidan av saken. Kärleken, gemenskapen och glädjen.

Det här är vår historia.

Kultur

Regi Kadir Adan

Ett socialt bedrägeri som speglar verkligheten i förorterna. Där vi följer ett kollektivt trauma som tycks vara avlyssnat av någon som inte delar samma kultur. Genom en poetisk tolkning visas två sidor av myntet.

Vägen

Regi Nurbo Bozan

Människor går på olika vägar i livet beroende på hudfärg, kön, religion, sexuell läggning eller om de har ett funktionshinder. Om du har makten att hjälpa, kommer du att använda den?

Bestäm Dig

Regi Daniil Tomas

När en man känner sig olycklig och maktlös i sin vilja att vara sig själv, konfronterar han sig själv genom att uttrycka sorg och ånger inför sina val i livet.

Regissör: Daniil ”KOSHY” Tomas, Rågsved

Manus: Stran Rasoul, Märsta

Skådespelare: Stran Rasoul, Märsta

DoP: Dylan Kadir, Jakobsberg

Snöblind eller solblind

Regi Yohannes Frezgi

En oväntad vänskap uppstår i ett lokalt kafé. Två främlingar men ändå väldigt lika. De ses för första gången eller kanske till och med dem ser helheten för första gången?

Hur mår vi?

Regi Nattalie Ström Bunpuckdee

De hemska dödskjutningarna påverkar även de som överlever den nationella krisen. Filmen handlar om det kollektiva traumat och den kollektiva sorgen flera förortsbor bär på.

Call of the void

Regi Suheib

Under en castingprocess för sin nya film öppnar regissören Yazim upp för sin filmfotograf om Call of the Void-tankarna han har haft på sistone.