Hur ser framtidens sociala arbete ut?

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Välkomna på boksläpp och diskussion utifrån en av årets mest angelägna böcker: Manifest – för ett socialt arbete i tiden.

Under kvällen samlar vi forskare och personer som utför socialt arbete inom olika organisationer i Järva för att diskutera det sociala arbetets utmaningar och visioner för framtiden. Samtalet modereras av Ahmed Noor (Rädda Barnen) och utgår ifrån aktuell forskning och den verklighet vi ser i Järva idag.

Ur boken: ”Förändring krävs för att de ambitioner om demokrati, solidaritet och jämlikhet som anges i socialtjänstlagen ska bli något mer än just ambitioner. Det som krävs är ett socialt arbete i tiden, av människor, med människor och för människor.”

Medverkande forskare: Magnus Dahlstedt (Linköpings universitet) Tove Pettersson (Stockholms Universitet) Nazem Tahvilzadeh (KTH), Tove Samzelius (Malmö universitet och Rädda Barnen) Maria A Vogel (Stockholms Universitet) och Thomas Öhlund (Stockholms Universitet).

Medverkande från Järva bl a: Maryam Osman (Folkets Husby), Eleni Solonakis (Fryshuset Husby) Ali Abdu (Husby Ungdomsgård)

Boksläpp och diskussion: Manifest – för ett socialt arbete i tiden
Plats: Folkets Husby
Datum/tid: måndag 26 november 17:30-20:00

Program:
17.30: Mingel, kaffe och smörgås.
18.00: Inledande ord av Professor Magnus Dahlstedt och kvällens moderator Ahmed Noor
18.10: Forskare – panel eller presentationer
18.50: Paus
19.10: Reflektioner från inbjudna gäster från Järva
19.40: Frågor och svar
20:00 Slut