November-program!

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Häner i Folkets Husby i november:

 

Hälsomåndag: Yoga för kvinnor med Life of Flow
Måndag 1 november 17:00-18:00

Tillsammans med yoga instruktör Lwam Lilly Abraham från Life of Flow håller vi yoga för kvinnor i både oktober och november. Vi tar det lugnt och fokuserar på grunderna, så alla nybörjare är välkomna! Yogamattor finns att låna.

 

Höstlovsaktivitet: Brunch för barnfamiljer
Tisdag 2 november 9:30–12:30

En mängd aktiviteter för barn bl.a högläsning, ansiktsmålning, pyssel mm. Föräldrarna deltar också barnaktiviteterna, de kommer att ha en kort egen tid med hennamålning. Med det  samverkar vi med stadsdelens Öppna förskola i Husby. Anmäl dig till maryam@folketshusby.se. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Höstlovsaktivitet: Utflykt till Leos lekland
Torsdag 4 november 10:00-14:00

Upplevelsebaserad utflykt och äventyrsaktiviteter för barnfamiljer under höstlovet då många barn är hemma. Anmäl dig till maryam@folketshusby.se Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Litteraturtugg: Mammorna
Tisdagar 17:30-19:00 2, 9 och 23 november

Fyra tisdagar under hösten kör vi vår bokcirkel litteraturtugg. Höstens bok att läsa och diskutera är Alexandra Pascalidous “Mammorna”. Anmälan sker till emma@folketshusby.se

Arrangeras tillsammans med Kista och Husby bibliotek.

 

Hälsomåndag: Psykologsamtal med Rädda Barnen
8 november, 16:00-18:00

Kom och samtala om barns psykiska hälsa och föräldrafrågor med psykologer från Rädda Barnen. Under året sker tre samtal och det sista den 6 december. Varmt välkomna!

 

Town Hall Meeting med Region Stockholm: Opposition
Torsdag 18 november, 18:00–20:00
Stiftelsen The Global Village bjuder in till Town Hall Meeting med politiker från Region Stockholm, Talla Alkurdi (S), Anna Sehlin (V), Aida Hadzialic (S), Jens Sjöström (S).  Kom till Folkets Husby och träffa och samtala med dina folkvalda, ställ frågor, framför ett förslag eller en åsikt.

 

Ort till ort: Mot Hembla
Lördag 20 november 13:00–16:00

Ort till Ort bjuder in till öppet möte för att presentera rapporten Inifrån Hemblahelvetet och för visning av Uppdrag gransknings nya film om Hembla i Husby med efterföljande samtal. 

 

Nos Voix Våra Röster Bror, du är inte ensam
Lördag 20 november 17:00–20:00

En kväll där unga delar berättelser, kunskap och poesi om vår samtid och att leva som anhörig till offer för våld. Vi lyssnar även på berättelser från anhöriga till de som fallit offer för gatuvåldet. Arrangerat av ungdomsinitiativet Nos Voix från Järva med stöd från Stockholm stad och Kollektiv sorg.

 

Hälsomåndag: DIabetesdag
Måndag 15 november, 15:00–18:00

Tillsammans med Familjeläkarna Husby bjuder vi in till en eftermiddag med fokus på diabetes, med info och testning med drop-in. Välkomna!

Dialogmöte: Barns psykiska hälsa
Onsdag 24 november 17:30-19:30

Tillsammans med Familjehuset arrangerar Folkets Husby ett dialogmöte kring psykisk hälsa bland barn och unga. Vi bjuder in sakkunniga föreläsare. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf. 

 

Demokratiskolan: Så fungerar staden
Torsdag 25 november, kl 18:00-20:00

Hur är staden uppbyggd? Varför sitter de partier som flest personer i området röstade på i opposition i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd? Vi samlas för att reda ut komplexa frågor tillsammans. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf. 

 

Kultur för kvinnor
Tisdag 30 november 11:00-14:00

Äventyr och upplevelsebaserad aktivitet för kvinnor. Kom och delta en utflykt tillsammans med andra kvinnor och dela en oförglömlig upplevelse med dem. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf

 

ÅTERKOMMANDE

Folkets Husby kvinnoträff: Sygrupp
Måndagar 15.00-17.30
Fredagar 15:00-17:30

Vill du laga kläder, sy något nytt, sticka eller bara dricka

en kopp te i gott sällskap? Symaskiner, tyger och material finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Walk n Talk
Tisdagar 09:30–11:00

Tillsammans med Öppna förskolan i Husby promenerar

vi gemensamt, umgås och rör på oss samtidigt som vi pratar om föräldraskap och aktuella ämnen. Öppet för alla föräldrar. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Samtalsgrupp om kvinnlig könsstympning
Tisdagar, 14:00-16:00

För kvinnor över 18 år som bor i Rinkeby, Husby, Kista eller Akalla och som har utsatts för könsstympning. Föreningen Existera ordnar samtalsgrupp för dig som vill ha stöd och träffa andra. Vi börjar med gemensam rolig träning och avslutar med fika och samtal. Anmäl dig till info@existera.org eller till Luul Jama på 073-54 44 299. Anordnas med stöd från Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning. 

 

Juridisk och social rådgivning
Tisdagar 17:00–19:00

Folkrörelsejuristerna, gruppen Ort till Ort och fackföreningen SAC Syndikalisterna organiserar varje tisdag kostnadsfri social och juridisk rådgivning för dig som behöver hjälp med svårigheter kring exempelvis Migrationsverket eller din arbets- och boendesituation.

Föreningsstöd
Onsdagar 15:00–18:00

Rådgivning för föreningar och dig som har idéer om att starta upp något nytt, organisera dig eller få stöd i föreningsfrågor. ABF Stockholm, Rädda Barnen och Folkets Husby finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf. För bokning maila nader@folketshusby.se

 

Pappa-häng
Onsdagar 18:00-20:00 (start 13/10)

Hej pappa, du som är blivande, nybliven eller pappa till äldre barn. Du är varmt välkommen till en grupp bara för pappor där vi i en trygg grupp diskuterar papparollen, utbyter erfarenheter och lärdomar med varandra för att växa i rollen. Gruppen är ett initiativ av Mohamed Musa och Hussein Abadir och arrangeras av Hangool Foundation i partnerskap med Folkets Husby. Vi bjuder på fika. Välkomna!

 

Språkcafé på Folkets Husby
Fredagar 13:30–15:00

På språkcafét kan du få språkstöd och tillfälle att öva på din muntliga svenska samtidigt som du träffar andra människor, samtalar och diskuterar nyheter och samhällsfrågor. Anmäl dig till maryam@folketshusby.se eller på 073 804 90 07. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Inkubatorn
Måndag–fredag, 10:00–20:00

Inkubatorn, Folkets Husbys plattform för ungas organisering, är öppen för att ge plats åt studier och eget arbete, vi finns också på plats för den som vill bolla idéer eller planera verksamhet framåt.

 

Studion VIA BOKNING
Måndag–fredag, 10:00–18:00

Vill du spela in podd eller musik? Då kan du använda vår studio kostnadsfritt. Du behöver bara kontakta oss och få en introduktion och ett studiokort hos ABF Stockholm. För introduktion och bokning kontakta nader.attiyah@abf.se

 

Familjelördagar: Aktiviteter för barnfamiljer
Lördagar, 11:00-13:00

I samarbete med Läsfrämjarinstitutet arrangerar vi högläsning/sagostund med improvisationsteater för barnfamiljer lördag 2 oktober på Husbygård. Därefter äger aktiviteterna rum inomhus på Folkets Husby varje lördag 11.00-13.00. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Läxhjälp Röda Korset
Måndagar 17:00-19:00

Behöver du stöd i dina studier? Få hjälp med läxorna av Röda Korsets volontärer. För elever i grundskola och gymnasium.