Nu startar vi hösten!

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Solen skiner och vi är glada att försiktigt kunna samlas fler i huset igen. Aktiviteter är i gång inför hösten och vi är säkra på att mer programpunkter tillkommer under månaden, så håll gärna utkik i sociala medier!

 

Samtalsgrupp om kvinnlig könsstympning

Tisdagar (14 september–30 november), 14:00–16:00

För kvinnor över 18 år som bor i Rinkeby, Husby, Kista eller Akalla och som har utsatts för könsstympning. Föreningen Existera ordnar samtalsgrupp för dig som vill ha stöd och träffa andra. Vi börjar med gemensam rolig träning och avslutar med fika och samtal. Anmäl dig till info@existera.org eller till Luul Jama på 073-54 44 299. Anordnas med stöd från Rinkeby-Kistas sdf. 

Järva Röstar: Hur mår föreningslivet?

Lördag 25 september, 15:00–20:00

Under höstens demokratistärkande satsning Järva Röstar ska delaktigheten och kunskapen om demokrati inför valet 2022 breddas. Det kommer att anordnas samtal där boende och föreningslivet tillsammans kan diskutera lokala politiska frågor och initiativ. Du kan själv bestämma tema och delta i samtalen som kommer att äga rum i både Folkets Husby och Rinkeby Folkets Hus. Järva Röstar arrangeras i samarbete med Rädda Barnen, ABF och Rinkeby Folkets Hus.

Town Hall Meeting med Region Stockholm

Onsdag 29 september, 18:00–20:00

Stiftelsen The Global Village bjuder in till Town Hall Meeting med politiker från Region Stockholm som ansvarar för hälso- och sjukvård i regionen. Kom till Folkets Husby och träffa och samtala med dina folkvalda, ställ frågor, framför ett förslag eller en åsikt.

Folkets Husby kvinnoträff: Sygrupp  

Måndagar 15.00–17.30

Fredagar 15:00–17:30

Vill du laga kläder, sy något nytt, sticka eller bara dricka

en kopp te i gott sällskap? Symaskiner, tyger och material finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

Walk n Talk SAMLING UTOMHUS

Tisdagar 09:30–11:00

Tillsammans med Öppna förskolan i Husby promenerar

vi gemensamt, umgås och rör på oss samtidigt som vi pratar om föräldraskap och aktuella ämnen f.o.m 17 augusti. Öppet för alla föräldrar. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

 

Juridisk och social rådgivning 

Tisdagar 17:00–19:00

Folkrörelsejuristerna, gruppen Ort till Ort och fackföreningen SAC Syndikalisterna organiserar varje tisdag kostnadsfri social och juridisk rådgivning för dig som behöver hjälp med svårigheter kring exempelvis Migrationsverket eller din arbets- och boendesituation.

Föreningsstöd 

Onsdagar (start 15 september) 15:00–18:00

Rådgivning för föreningar och dig som har idéer om att starta upp något nytt, organisera dig eller få stöd i föreningsfrågor. ABF Stockholm, Rädda Barnen och Folkets Husby finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf. För bokning maila nader@folketshusby.se

Språkcafé på Folkets Husby 

Fredagar 13:30–15:00

Start 27 augusti.

På språkcafét kan du få språkstöd och tillfälle att öva på din muntliga svenska samtidigt som du träffar andra människor, samtalar och diskuterar nyheter och samhällsfrågor. Anmäl dig till maryam@folketshusby.se eller på 073 804 90 07. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista sdf.

Inkubatorn 

Måndag–fredag, 11:00–18:00

Inkubatorn, Folkets Husbys plattform för ung organisering, är öppen för att ge plats åt studier och eget arbete, vi finns också på plats för den som vill bolla idéer eller planera verksamhet framåt.

Studion VIA BOKNING

Måndag–fredag, 10:00–18:00

Vill du spela in podd eller musik? Då kan du använda vår studio kostnadsfritt. Du behöver bara kontakta oss och få en introduktion och ett studiokort hos ABF Stockholm. För introduktion och bokning kontakta nader.attiyah@abf.se