Program för november

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

November i huset! Fullt av föreläsningar, kulturprogram och återkommande aktiviteter. Välkomna!

PROGRAM NOVEMBER 2019

Idé-workshop för kvinnor med Startup Stockholm + Leyglow
Tisdag 5 november + torsdag 7 november 16:30–19:30

Drömmer du om att starta eget? En workshop i två fristående delar där Leyla Aksoy gästar på tisdagen för att dela med sig av sin resa som egenföretagare. Du får sedan arbeta med dig själv och din idé i sällskap av andra drivna kvinnor och affärsutvecklaren Jean Rose. Workshopen är helt kostnadsfri – anmälan görs genom mail till info@startupstockholm.se

 

Ortens bästa poet on tour: Husby
Onsdag 6 november, 18:00-19:00

Tillsammans med Förenade Förorter sätts poesiföreställningen Ortens bästa poet on tour upp. Några av vinnarna från Förenade Förorters tidigare poesimästerskap Ortens bästa poet åker i höst ut på en gemensam Stockholmsturné och kommer nu till Husby. De medverkande poeterna är Farhiya Feysal, Iman Talabani, Liban Abdule, Ahmed Hassano och Simon Matiwos. Konferencier är Saman Sokhanran, en av huvudpersonerna bakom Ortens bästa poet. 

 

Mat & Prat: Västerort Kampsport
Fredag 8 november, 18:00-21:00

Välkomna på middag alla Folkets Husby-medlemmar! Denna gång är det medlemsföreningen Västerort Kampsport som är värdar för kvällen. De är en idrottsförening av och för tjejer som tränar kickboxning och arbetar kring hälsofrågor. Vi äter middag tillsammans, pratar om föreningen, kickboxning och lär känna varandra.  Bli medlem på plats om du inte redan är det!

 

Afrikansk familjedag
Lördag 9 november, 11:00-17:00

En heldag för familjer där föreningen Afrikultur bjuder in till aktiviteter som bl a filmvisning av den kenyanska familjefilmen Supa Moda, trum- och dansworkshop med Guinea Namounyi (Guinea) och sagostund med Celso Paco (Mocambique). Marockansk, somalisk och västafrikansk mat, bokbord och mycket mer. Välkomna!

 

Kvinno-gaacda
Tisdag 12 november, 18:00–21:00

En kväll för kvinnor i alla åldrar där vi möts och diskuterar och umgås. Under hösten arrangerar Folkets Husby en gång i månaden Kvinno-gaacda där vi bjuder in gäster och tar upp aktuella teman, denna gång erfarenhter kring bröstcancer. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

 

Projektledarutbildningen
Start: 14 november
Sista ansökningsdag 31 oktober till inkubatorn@folketshusby.se

Projektledarutbildningen är en satsning inom Inkubatorn Akademin. Utbildningen är ett 10 veckorsprogram som ger diplom. Deltagarna  lära sig allt om att leda och driva projekt, både om ledarskapsstilar men också om hur en initierar projekt, söker pengar, skriver projektbeskrivningar, dokumentation och uppföljning etc. 

Projektledarutbildningen är ett samarbete mellan Folkets Husby, Rinkeby Folkets hus Rädda Barnen, Järvas Entreprenör och Second Chance. Fokus ligger på att stärka unga vuxna ledare i järva som har ett intresse av personlig utveckling, ledarskap och att driva projekt. 

 

Nämndsammanträde Rinkeby-Kista sdf
Tisdag 19 november, 18:00

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har sammanträde förlagt till Folkets Husby. Kl 18:00 är det öppen frågestund för allmänheten som avslutas med fika kl 19:00–19:30 där du kan möta politiker och tjänstemän.

 

Politik i Husby
Onsdag 20 november, 18:00-19:00

Hur har det politiska samtalet kring förorten förändrats? Samhällen som Husby beskrivs och analyseras gång på gång i offentligheten. Kulturhuset Stadsteatern bjuder in till en panel med experter och lokalt förankrade profiler som Ailin Moaf Mirlashari, Eleni Terzitane, Salam Kurda, Peter Esaiasson och Nazem Tavilzadeh. Samtalet leds av journalisten Amie Bramme Sey. Välkomna att lyssna och delta med frågor!

 

Dialogmöte med föräldrar: om socialtjänsten
Onsdag 20 november (Obs! Plats: Familjehusen) 

Folkets Husby Föräldragrupp och Familjehuset bjuder in till fortsatt möte och diskussion kring Socialtjänsten. I partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

 

Teater: Midnattssol
Tisdag 26 november, 18:30

Arabiska Teatern spelar sin nya föreställning Midnattssol, baserad på intervjuer med unga arabisktalande i Sverige, regisserad av Helen Al Janabi. Tre unga flyktingar som bor här i Sverige står i fokus. De är unga, älskande, bråkande, förvirrade, vilsna och frågande. På arabiska textat till svenska. Entré 20 kr.

 

Orten, vad gör vi?
Torsdag 28 november kl. 18:30-20:30 

En fristående fortsättning på samtalet Orten, hur mår vi? med fokus på mående i relation till våld, med bland andra Unity & Cultivation och Förorten Mot Våld.

 

— ÅTERKOMMANDE VARJE VECKA —

 

ALLA DAGAR

Musikstudion
Öppen för alla – förbokning krävs

Vill du spela in podd eller musik? Att använda studion är kostnadsfritt om du tar studiokörkort hos ABF Stockholm och du kan sedan boka in dig under våra öppettider. Kontakta Fuad Omar på fuad.omar@abf.se för att boka in en introduktion. 

 

Café Folkets Husby
Måndag-fredag 09:00–16:00

Välkommen till vårt café som håller öppet dagtid vardagar. Här kan du njuta av en kopp kaffe, samtala med andra Husby-bor, läsa en bok eller bara koppla av en stund.

 

MÅNDAGAR

Läxhjälp
Måndagar och onsdagar, 17:30–19:30 

Under skolterminerna har vi läxhjälp tillsammans med föreningen Al-Kowneyn, Röda korset och Järva demokrati och volontärer. Läxhjälpen vänder sig främst till grundskola och gymnasieskola.

 

Inkubatorn: Unity Talks med Fuad Omar och Faisal Muse
Måndagar 18:00–21:00

Inkubatorn är Folkets Husbys plattform för ung organisering öppen för alla 18-30 år. Två kvällar i veckan är det dropin med föreningen Unity & Cultivation för att prata psykisk hälsa, med olika teman och ämnen för kvällarna. 

 

TISDAGAR

Juridisk och social rådgivning
Tisdagar 17:00–19:00

Folkrörelsejuristerna, gruppen Ort till Ort och fackföreningen SAC Syndikalisterna organiserar varje tisdag kostnadsfri social och juridisk rådgivning. Om du t ex har problem med Migrationsverket, ditt boende eller med ditt arbete finns jurister och representanter för grupperna på plats. Mat till självkostnadspris! 

 

Inkubatorn: Tanke Tuesdays med Imane Khatib
Tisdagar 18:00–21:00

Varje tisdag under våren kommer Imane Khatib från Second Chance ha Inkubatorn öppen för alla 18–30 år! Med en intersektionell feministisk profil syftar kvällarna till att skapa ett tryggt rum för kvinnor och ickebinära i området. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. 

 

ONSDAGAR

Föreningsstöd: Drop-in
Onsdagar 15:00–18:00

Drop-in rådgivning varje onsdag för föreningar och dig som har en idé om att starta upp något nytt, organisera dig eller få stöd som hyresgäst. ABF Stockholm, Rädda Barnen, Hyresgästföreningen och Folkets Husby finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

 

Läxhjälp
Måndagar och onsdagar, 17:30–19:30 

Under skolterminerna har vi läxhjälp tillsammans med föreningen Al-Kowneyn, Röda korset och Järva demokrati och volontärer. Läxhjälpen vänder sig främst till grundskola och gymnasieskola.

 

TORSDAGAR

Walk n Talk
Torsdagar 09:30

Varje torsdag samlas vi utanför huset halv tio för att tillsammans gå på en promenad i området 45 min för att sedan fika tillsammans i huset. Vi diskuterar ett speciellt ämne eller fråga under våra promenader. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

 

FREDAGAR

Språkcafé på Folkets Husby
Fredagar 13:30–15:00

Folkets Husby anordnar språkträffar där du kan träna din svenska muntligt och få språkstöd. Du har möjlighet att träffa andra människor, samtala och bara ha trevligt! Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

 

Folkets Husby kvinnoträff: Sygrupp
Fredagar 15:00–17:00

Vill du laga kläder, sy något nytt, sticka eller bara dricka en kopp te i gott sällskap? Symaskiner, tyger och material finns på plats. Arrangeras i partnerskap med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.