Välkomna till ett samtal – Bortom kravallerna

Av:

|

Publicerad:

|

Kategori:

Välkommen till ett samtal som tar avstamp i Husbybornas egna berättelser! En kväll om bakgrunden till händelserna i Husby år 2013. Möt forskare från antologin ”Bortom kravallerna” (Stockholmia 2016), som sätter in de boendes berättelser i ett sammanhang.

Boken ger en analys av hur oroligheten och de omfattande oroligheterna kunde ta plats i Husby 2013 då bilar brann och poliser möttes av stenkastare men även hur denna situation ska förstås i efterhand.

Under denna kväll närvarar:

Daniela Lazoroska är doktor i antropologi och moderator för kvällens samtal.
Hennes forskningsområden är ungdomsstudier, kroppskultur, konsumtion, arkitektur och stadsplanering. Stockholmiaprisvinnare för bästa masteruppsats 2013.

Janne Flyghed är professor i kriminologi vid kriminologiska institutionen, Stockholms universitet. Till hans forskningsområden hör polisarbete och integritetsfrågor.

Magnus Hörnqvist är docent och lektor vid kriminologiska institutionen, Stockholms universitet. Centralt i forskningen står frågor om klass, social position och makt. Magnus är medredaktör för boken ”Bortom kravallerna”.

Paulina de los Reyes är professor i ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Hon har forskat om diskriminering i arbetslivet och skrivit om postkolonial feminism, rasism och våld ur ett intersektionellt perspektiv. Paulina är medredaktör för boken ”Bortom kravallerna”.

 

Är du intresserad av att köpa boken, klicka på länken nedan:

https://www.adlibris.com/se/bok/bortom-kravallerna-konflikt-tillhorighet-och-representation-i-husby-9789170312946